Collegetour 2019 voor VWO3

Afgelopen 6 maart hebben de leerlingen van VWO3 wederom kennis gemaakt met de jaarlijks terugkerende CollegeTour op Oscar Romero. Orthopedagoog Richelle Hoogendam en Neurobioloog Lianne Reus werd het vuur aan de schenen gelegd door de leerlingen. De CollegeTour is een mooie manier voor leerlingen om inzichtelijk te krijgen welke beroepen en onderzoeken er na of tijdens een universitaire studie mogelijk zijn. Daarnaast geeft het inzicht in hoe de onderzoeksvaardigheden die worden aangeleerd bij het vak wetenschapsoriëntatie in 'het echte leven' worden ingezet.

Roos en Rosanne winnaars regionale WON-manifestatie!

Op vrijdag 8 juni hebben Roos en Rosanne uit V2A namens Oscar Romero tijdens de regionale WON-manifestatie de eerste prijs gewonnen. Hun onderzoek naar de keuzes van mensen bij het kopen van chocoladerepen - met de twee onderzoeksmethoden enquête en experiment - viel bij de jury in de smaak! Na de zomervakantie mogen de Roos en Rosanne hun onderzoek op de landelijke manifestatie presenteren.

Regionale manifestatie aan de VU

Vandaag, donderdag 30 juni, hebben Franca Vulker, Joana Stam, Jolein van der Voort & Marit Schoonbeek uit V3B onze school vertegenwoordigd op de manifestatie van WON regio midden. In de categorie 'klas 3' hebben ze hun onderzoek over criminaliteit onder jongeren gepresenteerd. Het was een sterk deelnemersveld met veel originele onderwerpen. De dames zijn een waardevolle ervaring rijker en met een certifictaat van deelname naar huis gegaan. De klap op de vuurpijl was natuurlijk de McFlurry op de terugreis.

Eindresultaat waterproject V1A & V1B

Op donderdag 24 maart zijn de leerlingen een dagdeel op het Oostereiland geweest om aan het eindresultaat van het waterpoject te werken. In de linkjes het filmpje van V1A en het filmpje van V1B.

CollegeTour op Oscar Romero

Dinsdag 23 en woensdag 24 februari zullen de klassen V3A & V3B zich in het kader van de activiteitendagen storten op de CollegeTour. Er zullen per klas twee onderzoekers uit verschillende vakgebieden worden geinterviewd waarna leerlingen aan de slag gaan met de verkregen informatie in een verwerkingsopdracht. Een klein tipje van de sluier: klas V3A gaat zich onder andere bezighouden met het vocale gedrag van de huismus en de invloed van omgevingsgeluid op de seksuele signalen van deze vogeltjes.

  • 1
  • 2